divendres, 28 de gener del 2011

Jane Austen

Es coneguda la meva pasió per l'escriptora Jane Austen, sempre he defensat la seva lluita i defensa de la dona del segle XVIII.
I he defensar-la , ja que habitualment se la etiqueta com a una simple escriptora romàntica.
Res més lluny de la realitat, Jane Austen va ser una dona que va trencar esquemes i que va preferir restar soltera abans que casar-se per mantenir el seu estàtus sòcial.
I no és perque no va estimar a un home , així va ser, però les circunstàncies els van ser adverses.
I quan altre vegada va tenir opció a casar-se, va escoltar el seu cor i va decidir que només les dones s'hauríen de casar per amor i no per necesitat econòmica.
Va morir jove i els últims anys de la seva vida va haver de dependre de les donacions dels seus germans, ( quan no es tenia marit ni pare, els germans es feien càrrec de les despesses de les seves parentes).
En les seves novel.les ho explica molt bé , a Orgull i prejudici, una familia amb 5 filles i cap fill, suposa que les filles han de fer un bon casori.La protagonista lluita contra aquesta imposició i es nega a aceptar al seu cosí com a marit, per poder mantenir la casa familiar.
Es evident que escribia novel.la romàntica, però hem d'entendre que en el marc social on vivia, només ho podia dir en un llibre romàntic.
I tant que va dir! i molt!.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada