dilluns, 28 de febrer del 2011

8 de març dia de la dona.

Com molts ja sabeu la meva situació personal laboral és delicada, però un dia com avui les meves pors, preguntes i els meus problemes afloren.
Avui, dia de la dona treballadora: Cada any diem el mateix: que no tenim els mateixos sous, que estem relegades a feines sense responsabilitat, que no podem conciliar feina i família... etc.. etc...
I demà?, avui sembla que tothom te bones intencions, però el dia a dia de les dones ens demostra que no cal només un dia.
Cal que es posi fil a l'agulla i es reguli una situació que perjudica a una part important de la població.
Ara que tenim una situació econòmica delicada , les dones tenim més problemes, moltes han de mantindre la seva llar, ja que el marit o parella s'ha quedat sense feina.Aquests homes que ara son mestressos de casa hauríen d'adonar-se que només treballant desde la igualtat arribarem a quotes de ciutadania justes.
Les dones hem arribat al mercat laboral , però jo em pregunto: A quin preu?, les tasques domèstiques hi son només per nosaltres? o les compartim al 50%?.
Jo crec que falta educació.Només cal mirar una estona la televisió i veure com les dones no surtim mai en el anuncis de cotxes, i sempre als de productes de neteja.
Aquests rols s'han d'acabar.
I si políticament no hi ha cap mesura ja podem plorar any rera any que ens falten drets, que el model de societat que estem escampant als quatre vents és de la dona ,a casa!.

Hauràn de pasar més d'una generació perque tot canviï.I no és gens fàcil , les nostres mares son les primeres que ens recorden que som les ames i senyores de casa nostre i que sense nosaltres res funciona.Elles van creixer amb la consigna de portar una casa, i ho han fet molt bé, ens han criat, han cosit, han fet moltes coses. Però hi han dones que volen una vida més enllà de bolquers i casoles.
I soc conscient que les dones som diferents dels homes en una qüestió molt important per la humanitat: la empatía.Les dones tenien una virtut que els homes no tenien, i és la de cuidadores de fills,aixó va fer que poguessin veure si les seves cries estaven bé o no.En èpoques ancestrals aixó va ser importantíssim per l'especie humana. Però avui en dia aquesta capacitat pot ser tant per una dona com per un home.Conec molts pares que s'encarreguen dels seus fills , igual o millor que la mare, per tant aixó ja no ens diferencía.

Per desgràcia el mon és dels homes, i les dones ens haurem de plantejar fer una revolució social si al final desprès de tantes jornades reivindicatives no ens trobem en igualtat amb l'home.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada