dimecres, 2 de febrer del 2011

Egipte

Estic veient en directe les imatges d'Egipte i estic esgarrifada.
La situació és molt crítica i s'ha convertit en una batalla campal, desde la televisió es veuen els ciutadans tirant-se pedres i ho han definit com a batalla a l'estil medieval.
Tiren cóctels molotovs i un ha provocat un petit incendi al Museu egipci.Fa 20 anys vaig anar a Egipte i en aquella época al món hi havia la guerra del golf i els hotels estaven plens de soldats norteamericans.
Durant aquell viatge vaig sortir-me de les rutes establertes pels guies locals i vam llogar un taxi que ens va portar a llocs gens turístics, vaig veure l'Egipte real i realment hi havia molta misèria.

Fa una setmana va esclatar la revolta del poble , contagiada per l'efecte de Tuníssia, ara molts països del món están demanant que el president Mubarak marxi, però alhora hi ha un perill greu , ja que Egipte és un dels aliats d'Israel, i un buit de poder a la zona posarà a Israel en una situació perillosa ja que Egipte i Jordania son amics dels jueus, i ara pot esdevenir de tot.

És prou conegut el poder d'Israel , tant a EEUU com a la resta del món, de fet ningú ha sigut capaç de tocar-li el crostó als seus amics jueus, per la seva política represora als palestins, es vulneren el drets humans i tothom calla.Ara potser es farà justícia , donat que Israel , en mig de zona àrab, està en una situació delicada, però tot plegat ens acabarà afectant a la resta del món , pensem que el Canal de Suez és la entrada principal del petroli i la nostra vida s'aturaría totalment sense l'or negre.
M'engoixa una mica tot plegat, aquest 2011 ha començat convuls, a nivell polític, social i fins i tot la natura ens mostra la seva cara més ferotge com a Australia.

Potser hi hauràn més revoltes a tot el món , pensem en les injustícies que es produeixen dia a dia a molts països i els rics son més rics i els pobres no tenen opcions.
Ahir veia un reportatge de Ginea al canal 33 i realment a Àfrica culpen a Europa dels seus mals, durant molt temps vam fer-los esclaus, i ens vam aprofitar dels seus recursos naturals .
M'agradaría molt que aquests fets que succeixen al món ens faci reflexionar i que siguem més justos i que no hi hagin més desigualtats.
Estem devant d'un gran canvi mundial?.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada