dilluns, 7 de febrer del 2011

Ens allunyem dels fogons?

Ens allunyem dels fogons?

Desde que el món és món l'alimentació ha anat canviant segons anava canviant els models de societat, si segles anteriors l'alimentació es basava en subsistència, avui en dia està reconegut que la gastronomia és un art de la mà de grans cuiners i cuineres.

Però el dia a dia de casa és diferent, amb l'incorparació de la dona en el mercat laboral, els nostres hàbits alimentaris han canviat.Enrera deixem els fogons fumenjants de les nostres mares i àvies i hem passat a la cuina ràpida i als plats preparats.

Els dietistes i nutricionistes reclamen que abusar dels plats preparats és llançar-se a una cuina que no conté els nutrients bàsics i que els conservants ( tant habituals en tots aquests productes ) siguin l'ingredient més comú.

Cuinar a casa nostra no te perqué ser un problema, a pesar de la poca conciliació familiar i laboral que tenim, el nostre rebost ha de tenir productes de temporada i tenim que elaborar els plats del dia a dia.

Cuinar no és un pèrdua de temps, és donar als teus, nutrients, amor i salut.Segurament els/les cuineres caseres no reben la recompensa del seu esforç, però estem tots d'acord que la nutrició és el pilar bàsic de la salut i així ho tenim que defendre.

Us animo a acostar-vos més als fogons, la notra salut està en joc.

1 comentari:

  1. Cosinero, cosinero,
    ensiende bien la candela,
    y prepara con esmero,
    un arrò con abichuelas,
    y olé...

    Rico, rico lo tuyo, seguro.

    Un abrazo, Noni

    ResponElimina